Головна Новини Новини компаній «Агротрейд» вперше розпочав жнива технічної коноплі

«Агротрейд» вперше розпочав жнива технічної коноплі

Група «Агротрейд» розпочала перші в своїй історії жнива технічної коноплі, якою на Чернігівщині засіяла майже 200 гектарів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис агровиробника у Facebook.

«Ця технологічно складна культура – нова для нас. Адже у 2023 році ми її посіяли вперше. Отже, є багато нюансів. Дуже важливо правильно визначити момент старту жнив. Якщо розпочати зарано, то будуть великі втрати товарного зерна, а якщо запізно – почнеться осипання. До того ж стебло і волокна погрубішають, що призведе до складнощів під час обмолоту. Наразі наші коноплі мають 75% стиглості, як і потрібно, тому вважаю, що жнива розпочали вчасно», —  розповів директор агропромислового департаменту компанії Олександр Овсяник.

Для підготовки до жнив «Агротрейд» плідно співпрацював з фахівцями Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України, аби перейняти необхідний досвід. Нині до робіт залучені три комбайни, а перші машини вже відвантажені з полів. Тресту (волокна) компанія планує реалізовувати на внутрішньому ринку, а насіння – експортувати до Європи.

Перегляди: 7