Головна Тваринництво Молоковиробництво Аргентина відкрила ринок для українського молока і молокопродуктів

Аргентина відкрила ринок для українського молока і молокопродуктів

Українські виробники молока та молочних продуктів отримали можливість експортувати свою продукцію до Аргентини. Посольство України в Буенос-Айресі отримало відповідну офіційну ноту про відкриття ринку для українських продуктів від аргентинського зовнішньополітичного відомства, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Держпродспоживслужби.

Для налагодження експорту в Аргентину українські виробники молока та молочних продуктів великої рогатої худоби і буйволів мають пройти акредитацію при Національній службі здоров’я тварин та якості харчових продуктів Аргентини (SENASA).

За словами голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, відкриття ринку Аргентини для українського молока та молочних продуктів є важливим кроком в напрямку посилення торговельних зв’язків між країнами.

«Ми вже працюємо з Аргентиною: погоджено форму ветеринарного сертифіката для експорту до Аргентини колагену та желатину, виготовленого зі шкір жуйних тварин. Натомість з Аргентини до України імпортується м’ясо птиці, риба та морепродукти, свіже м’ясо свійської великої рогатої худоби. Відкриття ринку для експорту молока та молочних продуктів дозволить розширити нашу співпрацю та створити нові можливості для українських виробників», – зазначила голова ДПСС.

Перегляди: 0