Головна Інші ринки «Астарта» продала два цукрових заводи на Харківщині

«Астарта» продала два цукрових заводи на Харківщині

Агромпромхолдинг «Астарта-Київ» завершив процедуру продаж двох цукрових заводів у Харківській області – Савинського та Новоіванівського. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

У 2020 році менеджмент «Астарти»ї сфокусувався на підвищенні прибутковості цукрового сегмента та оптимізації відповідних активів шляхом концентрації виробництва на ключових цукрових заводах. Враховуючи, що в Харківській області не вистачає сировини та виробників цукрових буряків, продаж неключових активів у цій області має допомогти компанії вивільнити внутрішні ресурси на користь основних цукрових заводів, що розташовані в Полтавській, Вінницькій та Хмільницькій областях.

«Цукрова галузь України протягом декількох років знаходилася під тиском низьких цін не тільки на внутрішньому ринку, а й на міжнародному, що стримувало експорт. Це призвело до того, що багато виробників були вимушені вийти з ринку або зменшити виробництво», – зазначили в холдингу.

В компанії зазначили, що її бізнес-модель та репутація як виробника високоякісного цукру побудована на основі багаторічної співпраці із провідними українськими виробниками напоїв та кондитерської продукції. Оптимізуючи цукрові виробничі активи, «Астарта» прагне продемонструвати, що є надійним партнером для своїх клієнтів, з якими побудувала довгострокові відносини.

Перегляди: 0