Агрохолдинг «Астарта-Київ» завершив цьогорічний сезон переробки цукрових буряків, який тривав 100 днів. Всього цукрові заводи переробили 1 844 тис. тонн коренеплодів і виробили з них 266 тис. тонн цукру, передає «ПроАгро Груп». з посиланням на прес-службу компанії.
Зазначається, що цукристість сировини збереглася на високому рівні та в середньому по підприємствах холдингу становила 17% (середнє значення в Україні, згідно з даними «Укрцукру», 16,9%). Вихід цукру склав 14,4% (середнє значення в Україні, згідно з даними «Укрцукру», 14,2%).
«У поточному році цукрові заводи компанії переробили на 18% більше цукрових буряків у порівнянні з 2020 роком та виробили на 18% більше білого цукру ніж у минулому році. Традиційно, 99% цукру виробленого на наших підприємствах відповідає вищій категорії якості, з них 53 тис. тонн цукру екстра якості», прокоментував виконавчий директор «Астарти» Валерій Соколенко.
У 2021 році підприємства холдингу зібрали 1 584 тис. тонн цукрових буряків при середній врожайності 474 ц/га. Загалом у 2021 році «Астарта» виробила 339 тонн цукру з цукрового буряку та імпортованого тростинного цукру-сирцю.