Головна Війна проти України Балкер з награбованим українським зерном вдруге за місяць прибув до Сирії  

Балкер з награбованим українським зерном вдруге за місяць прибув до Сирії  

російський балкер «Матрос Позиніч», яким рашисти вивозять вкрадене українське зерно

Судно під рашистським прапором «Матрос Позиніч» вдруге за 4 тижні було помічено у сирійському порту Латакія. Туди він прибув із, ймовірно, вкраденим українським зерном. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на CNN,  який отримав супутникові знімки Maxar Techologies.

За даними розслідувачів, корабель із вантажем прибув у порт Латакія, що у Сирії, 27 травня. У виданні зазначили, що востаннє його бачили у Севастополі 19 травня, а потім відстежили його проходження через протоку Босфор та на південь уздовж турецького узбережжя. Судно може перевозити близько 30 тисяч тонн зерна.

Востаннє його помічали у Криму під час завантаження зерна, це було 19 травня. Також відомо про ще два кораблі, на які окупанти вантажили вкрадену в Україні пшеницю.

За приблизними підрахунками, російські окупанти награбували в Україні близько 400 тисяч тонн зерна. Окупанти сподіваються заробити чималі гроші – зараз ціна товару складає близько 400 доларів за тонну, а на тлі глобальної продовольчої кризи, яку спровокувала росія, ціна зерна в майбутньому буде лише зростати.

Перегляди: 3