Головна Новини Новини компаній BASF виводить на український ринок нові гібриди озимого ріпаку

BASF виводить на український ринок нові гібриди озимого ріпаку

Агродепартамент компанії виводить на український ринок три нові гібриди ріпаку, які за роки досліджень в різних кліматичних зонах вони продемонстрували високі та стабільні показники врожайності, стресо- та зимостійкості. Про це повідомляє «ПроАгро Груп»  з посиланням на інформацію компанії.

«Ми розуміємо, наскільки врожайність залежить від факторів, на які неможливо вплинути: погода та природні катаклізми. Тому наші селекціонери постійно працюють над створенням гібридів, які суттєво мінімізують ці ризики. Так у портфоліо з’явилися нові високоврожайні та стресостійкі гібриди ріпаку, які дозволять агровиробникам зрощувати й зростати ще ефективніше», — розповів директор департаменту BASF Agricultural Solutions Крістіан Телл.

Так, наприклад, основною характеристикою одного з представлених гібридів – ІНВ1188 є адаптивність та пластичність до різних умов і технологій вирощування, що дає йому можливість демонструвати високу врожайність у всіх регіонах України. Гібрид поєднує в собі комплекс цінних ознак: швидкий розвиток з осені, високу зимостійкість, підвищену стійкість до фомозу (ген Rlm7), високу толерантність до вертицильозу та підвищену стійкість до розтріскування стручків.  Універсальність гібриду підтверджується результатами врожайності по регіонах, які становили у Західному — 50,9 ц/га, Центральному — 51,1 ц/га, Східному — 47,5 ц/га та Південному — 45,6 ц/га.

В компанії зазначають, що цього року вперше відмовилися від пакетних пропозицій. Якщо раніше в комплексі з гібридами можна було придбати ЗЗР, то відтепер аграрії самостійно можуть сформувати пакет з насінням і препаратами захисту, які підійдуть конкретно їхньому полю.

Перегляди: 2