Головна Тваринництво Молоковиробництво Більшість молокопереробних підприємств працює у збиток, – експерт

Більшість молокопереробних підприємств працює у збиток, – експерт

Виробники молока й переробники повинні спільно ухвалити рішення щодо ціноутворення на молочну сировину. Адже вітчизняна продукція на внутрішньому ринку дорожча за імпортну.

На цьому наголосив голова ради директорів Спілки молочних підприємств Вадим Чагаровський, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

«Виробники й переробники молока мають сідати за стіл перемовин, розбирати маркетинговий ланцюжок, тому що додану вартість створює переробка, й ухвалювати рішення щодо ціноутворення», – зазначив він.

Ситуація критична, адже більшість молокопереробних підприємств працюють наразі зі збитками, підкреслив Вадим Чагаровський. 

«Уже зупинилися деякі підприємства: у Чернігові, у «Мілкіленді» кілька заводів, – сказав він. – Тому якщо у когось у майбутньому буде ейфорія від зростання ціни на молоко, то це призведе до руйнування молокопереробної галузі. Не буде кому купувати й ті 2,7 млн. тонн молока, які виробляють сьогодні індустріальні ферми».

Як повідомлялося, наразі в Україні існують реальні ризики витіснення вітчизняної продукції імпортною, що запустить ланцюг негативних економічних подій у вигляді закриття підприємств молочної галузі.

Перегляди: 4