Головна Зберігання БЗК розширює потужності Ніжинського елеватора

БЗК розширює потужності Ніжинського елеватора

На Ніжинському елеваторі «Баришівської зернової компанії Grain Alliance» урочисто відкрили будівництво другої черги потужностей. У плані встановити додаткові силоси та сушарку німецького виробництва з українським генератором, який працюватиме на біопальному. Проект реалізовується за безпосереднього співробітництва з Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР).

«Збільшення потужностей цього лінійного елеватор одночасно збільшує можливість для обробки зерна, яке ми вирощуємо на своїх полях, і розширяє можливості агропідприємств ніжинської зони для обробки, зберігання і транспортування у порти збіжжя. Ми продовжуємо розвивати це потужне біоенергетичне підприємство, другу чергу будівництва плануємо звершити вже восени цього року», – зазначив президент Баришівської зернової компанії Grain Alliance Євгеній Радовенюк.

На урочистому відкритті другої черги будівництва був присутній посол Швеції в Україні пан Тобіас Тиберг. Він розповів, що його країна рада тому, що має можливість підтримати цей проєкт, який є внеском у екологічнобезпечну та енергоефективну зернопереробну галузь.

«Сільське господарство – одна з найважливіших і найперспективніших галузей для  України, вона сприяє розвитку економіки в цій державі. І нас тішить, що наша країна виступає як інвестор у економічний розвиток, і як ініціатор проєктів енергетичної ефективності бізнесу та збереження довкілля в Україні», – зауважив пан посол.

Ніжинський елеватор «Баришівської зернової компанії Grain Allaince», підприємства зі 100% шведськими інвестиціями, – унікальне промисловий об’єкт України. Збудований «з нуля» у 2019 році, він стратегічно спланований енергоефективним і екологічно безпечним. У своїй роботі елеватор зовсім не використовує газу, і працює на твердопаливних пелетах. У результаті проєкту розширення на підприємстві вже цього року планують збільшити показники одночасного зберігання зерна до 70 тис. тонн, а потужність сушіння зерна – зі 750 до 2250 тонн на добу.

Перегляди: 3