Головна Логістика Черга на прикордонних переходах скоротилася майже на 900 вагонів

Черга на прикордонних переходах скоротилася майже на 900 вагонів

Загальне накопичення вагонів, що рухаються у напрямку західних прикордонних переходів, у жовтні скоротилося до 12 тис. 222 одиниць.

Про це йшлося під час наради представників АТ «Укрзалізниця» та учасників зернового ринку 12 жовтня, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Rail.insider.

Упродовж жовтня черга скоротилася на 871 вагонів. Найсуттєвіше зменшення спостерігається щодо зернових вантажів. Так, за жовтень їхня кількість скоротилася на 650 вагонів — до 2560 одиниць.

Як зауважив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, скоріш за все це пов’язано з тим, що через більш-менш ритмічну роботу тимчасового чорноморського коридору вантажовідправники почали переадресовувати зернові до портів «великої Одеси».

Проте на 50% зросло накопичення вагонів з олією — з 446 до 668 одиниць, а також шротів — на 98 вагонів, до 444 одиниць.

Що ж до передачі вантажів, то найскладніша ситуація спостерігається на переході Вадул-Сірет—Дорнешти (Румунія). До нього прямують майже 1440 вагонів, із них 526 — із зерном.

Суттєве накопичення вагонів є і по трьох українсько-польських стиках. Так, на перехід Мостиська ІІ—Медика прямують приблизно 2 тис. вагонів, із них майже 1 тис. з контейнерами і 400 — з металами. У напрямку стику Ягодин—Дорогуськ рухаються 1400 вагонів, майже 800 з них — із зерновими вантажами. По переходу Ізов—Грубешув складнощі із накопиченням жмихів і шротів. Таких вагонів туди прямує понад 900 вагонів із загальної черги майже 2 тис. 900 одиниць. Ще туди рухаються понад 300 вагонів з олією.

За словами Валерія Ткачова, інші прикордонні стики працюють на 20–40% своєї пропускної спроможності.

Перегляди: 6