Головна Рослинництво Зернові Черга суден у «зерновому коридорі» знову зросла до понад сотні

Черга суден у «зерновому коридорі» знову зросла до понад сотні

За минулі два дні 6 суден вивезли з портів «великої Одеси» на експорт в рамках «зернової ініціативи» 355 тис. тонн агропродукції, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства інфраструктури у Facebook.

Наразі в одеських портах на 13 суден завантажують ще 282 тис. тонн української агропродукції. Порти готуються прийняти ще 6 суден, які рухаються «зерновим коридором».

«У Босфорі на інспекцію Спільного координаційного центру очікують 102 судна. Російська сторона продовжує гальмувати інспекції під будь-якими приводами, обмежуючи експорт української агропродукції на світові ринки», – поінформували в міністерстві.

Станом на 3 січня у «зерновому коридорі» простоювали 96 суден. Однак це найбільше скопичення кораблів з українським зерном у Босфорській протоці від початку роботи «зернового коридору» 1 серпня 2022 року. Так, наприклад, станом на кінець жовтня минулого року черга на проходження інспекції сягала 175 суден.

Загалом від початку реалізації «зернової ініціативи» з портів «великої Одеси» вийшли 626 суден, які експортували 16,8 млн. тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Перегляди: 5