Головна Новини Ринок України Четвертину всього українського цукру у 2021 році виробили на Вінниччині

Четвертину всього українського цукру у 2021 році виробили на Вінниччині

В Україні завершився сезон цукроваріння. За оцінками спеціалістів, виробництво цукру з врожаю цукрових буряків 2021 року становить близько 1,45 млн. тонн. При цьому найбільше зварили на Вінниччині — 363,5 тис. тонн, що майже на 100 тис. тонн більше, ніж у попередньому сезоні.

Про це повідомили у департаменті міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької облдержадміністрації, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Голос України».

В області торік зібрали 2,4 мільйона тонн. Середня врожайність цукристих становила 494 ц/га — плюс 80,5 ц/га до показника 2020-го.

Сировину переробляли на п’яти цукрозаводах: Гайсинському, де виробничий сезон розпочали 1 вересня 2021 року — першими в області, Крижопільському, Жданівському, Томашпільському та Юзефо-Миколаївському. Понад половину цукру зварили на двох підприємствах — у Гайсині і Крижополі.

«Попри збільшення обсягів виробництва цукру, його вартість на ринках області залишається незмінною — за кілограм кристалів треба заплатити 30 гривень. Така ціна тримається з осені минулого року», – зазначає видання.

Перегляди: 5