Головна Тваринництво Молоковиробництво Ціна на молоко-сировину досягла середньоєвропейських рівнів

Ціна на молоко-сировину досягла середньоєвропейських рівнів

Станом на 1 січня 2024 року молоко-сировина в Україні в середньому подорожчала на 8 коп., повідомляє «ПроАгро Груп» із посиланням на дані Асоціації виробників молока.

Середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку станом на 1 січня склала 14,7 грн./кг без ПДВ, що на 9 коп. більше ніж місяць тому. Діапазон цін на цей ґатунок в господарствах варіюється в діапазоні 14-15,2 грн./кг без ПДВ. Нижня межа цінового діапазону не змінилася, а верхня виросла на 20 коп. за останній місяць.

Вищий ґатунок в середньому коштує 14,7 грн./кг без ПДВ. За останній місяць ціна на цей ґатунок виросла на 9 коп. Ціни на молоко вищого ґатунку коливаються в діапазоні 14-15,2 грн./кг без ПДВ. Нижня межа цінового діапазону не змінилася, а верхня виросла на 20 коп.

Середня ціна на молоко першого ґатунку склала 13,52 грн./кг без ПДВ і збільшилась на 5 коп. порівняно до результатів моніторингу 10 грудня. Мінімальна ціна в господарствах склала 13 грн./кг, що на 20 коп. більше порівняно до результатів моніторингу 10 грудня. Максимальна ціна на перший ґатунок склала 14,28 грн./кг, що на 8 коп. більше порівняно до минулого місяця.

«Поточна закупівельна ціна відповідає середньоєвропейському рівню і існуючому балансу попиту і пропозиції на сире молоко на внутрішньому ринку», – зазначив аналітик АВМ Георгій Кухалейшвілі.

Перегляди: 20