Головна Новини Ринок України Ціни на хліб в магазинах найближчим часом зростуть

Ціни на хліб в магазинах найближчим часом зростуть

хліб bread

Суттєве зростання вартості сировини, газу та електроенергії для виробників хлібу та хлібобулочних виробів призвело до зростання собівартості на 10-15%, що найближчим часом відіб’ється на цінниках в магазинах.

Про це  на своїй сторінці у Facebook написав директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, повідомляє «ПроАгро Груп».

Він зазначив, що уряд намагається знайти рішення для запобігання швидкому зростанню вартості продукту №1, у тому числі через інтервенції з державного резерву та Аграрного фонду, але це швидко цього зробити не вдасться. Поки від суттєвого та швидкого зростання вартості хліба споживача захищає декларування цін торгівлею.

Також Дорошенко додав, що в умовах дестабілізації ринків через пандемію та погодні фактори уряд готовий дозволити ввести в Україну до 260 тис. тонн цукру-сирцю з тростини.

«Ще 17 грудня 2020 року Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції», яким знижується ставка ПДВ на яловичину, свинину, молочні вироби, соняшникову олію, цукор та вироби з зерна з 20% до 14%. До сьогодні він не підписаний Президентом України, що не дає можливості в умовах зростання вартості продуктів отримати можливість виробникам та торгівлі стримувати таке зростання», – зауважив Олексій Дорошенко.

Перегляди: 1