Головна Новини Ринок України Ціни на лохину за тиждень впали удвічі

Ціни на лохину за тиждень впали удвічі

Ринок лохини в Україні увійшов в активну фазу. Настільки ранній початок сезону є аномальним, що створює як складнощі, так і нові можливості для окремих виробників і трейдерів.

Про це пише «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

Зокрема, за останній тиждень оптові ціни на лохину на ринку України впали більш ніж удвічі. На торговому майданчику EF Trade Platform, де зареєстровано понад 26 тисяч учасників із 50 країн світу, український сегмент свіжої лохини був найбільш активним. Серед великої кількості розміщених пропозицій найчастіше зустрічалися ціни в діапазоні від 120 до 180 грн./кг залежно від обсягу та якості продукції.

«У 2023 році в цей час на ринку України тільки починали з’являтися перші партії лохини з невеликих теплиць, а оптової торгівлі ягодою місцевого виробництва ще не було. На ринку домінувала імпортна лохина за цінами 400 грн./кг і більше. Тому ціни на лохину наразі в рази нижчі, ніж у цей самий час минулого року», – зауважив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

Перегляди: 277