Головна Тваринництво Молоковиробництво Ціни на молоко-сировину залишаються без змін

Ціни на молоко-сировину залишаються без змін

Закупівельні ціни на молоко-сировину трьох ґатунків не змінилися з моменту проведення моніторингу в другій половині червня. Ріст цін стримує обмежений попит на біржові товари, сезонне скорочення надоїв і споживання  молочних продуктів та інтереси переробників, яким не вигідно підвищення цін на сировину в умовах збільшення витрат на логістику, електроенергію та пальне.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Асоціацію виробників молока.

Так, середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку склала 11,55 грн./кг без ПДВ. Діапазон цін на цей ґатунок в господарствах варіюється від 10,5 до 12,2 грн./кг без ПДВ і залишився на тому ж рівні, що і в другій половині червня.

Вищий ґатунок в середньому коштує 11,55 грн./кг без ПДВ. Ціни на молоко вищого ґатунку коливаються від 10 до 12 грн./кг без ПДВ. Діапазон цін не змінився з минулого місяця.

Середня ціна на молоко першого ґатунку склала 11,07 грн./кг без ПДВ. Мінімальна ціна в господарствах складала 9,5 грн./кг і залишилася на тому ж рівні, що і в кінці червня. Максимальна ціна на перший ґатунок склала 10,4 грн./кг, що на 52 копійки менше ніж в другий половині червня.

Відповідно, середньозважена ціна трьох ґатунків склала 11,39 грн./кг без ПДВ і не змінилася.

 «Ціни на сировину в Україні залишаються стабільними, оскільки молочно-товарні ферми оптимізують виробництво молока до поточного попиту на внутрішньому та експортному ринках. В України виробництво і переробка молока досягли балансу. Надлишків сировини, яка впливає на зниження закупівельних цін, майже не існує», – прокоментував аналітик АВМ Георгій Кухалейшвілі.

Перегляди: 5