Головна Новини Ринок України Ціни на свиней живою вагою незначно знизилися

Ціни на свиней живою вагою незначно знизилися

На початку липня ціни на живець свиней відчули незначне негативне коливання, посунувшись на 1,2% проти показника минулого тижня, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на дані моніторингу Асоціацію «Свинарі України».

За підсумками останніх торгів червня, ціни закупівлі на початку нового місяця на свинину живою масою посунулися на 1 грн./кг у бік пониження, проте регіональна розбіжність цін збереглася. Так, у Центрі закупівельні ціни коливалися в межах 81-84 грн./кг, на Сході мінімальна позначка була на гривню вищою, а на Заході переважно становили 80-82 грн./кг.

«Послаблення цін представники м’ясопереробки пояснюють посиленням тиску на ціни охолодженої свинини через уповільнення реалізації. Крім цього, розбіжність цін між регіонами підживлює конкуренцію між локальними постачальниками свинини та їх колегами з інших частин країни. Разом із тим, низка операторів сподівається на пожвавлення кінцевого попиту на початку липня, а інші констатують, що обмеженість пропозиції кондиційної свинини надалі підтримуватиме ціни закупівлі на високому рівні», – зазначили в АСУ.

Перегляди: 6