Попри значне подорожчання продуктів харчування, у квітні цього року у порівнянні з аналогічним місяцем 2020-го свинина залишилася практично в тій самій ціні. Так, аналітики Асоціації «Свинарі України» відзначають, що охолоджена свинина у роздрібній торгівлі напередодні Великодня була не дорожчою ніж рік тому, повідомляє «ПроАгро Груп».
За результатами моніторингу цін на свинину в національних торгових мережах, охолоджені свинячі частини наприкінці минулого місяця були в середньому на 1,1% дешевшими ніж роком раніше.
Так, станом на 30-те квітня середня ціна охолодженої свинини в роздрібній торгівлі становила 130,2 грн./кг проти 131,6 грн./кг за кілька днів до Великодня у 2020-му. Відчутніше, ніж решта свинячих частин, в ціні «просіли» грудинка та ошийок – майже на 4%. Така зміна частково пов’язана з акційними пропозиціями торговельних мереж для заохочення споживачів перед очікуваним початком сезону пікніків.