Головна Новини Ринок України Ціни на свинину почали зростати, додавши в середньому 6%

Ціни на свинину почали зростати, додавши в середньому 6%

Після тритижневого зниження, ціни на свиней забійних кондицій все ж змінили напрямок руху на межі сезонів. Так, результати щотижневого моніторингу закупівельних цін на свинину живою масою свідчать про 6%-вий приріст середньоринкової позначки, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Асоціації «Свинарі України».

Зазначається, що друга половина травня відзначилася істотним послабленням цін закупівлі, проте торги минулої п’ятниці видалися успішнішими для вітчизняних свиногосподарств. Так, товарні партії для реалізації у перший тиждень літа «розписали» на 1,5-3 грн./кг дорожче ніж попереднього. Передвісниками позитивних цінових коливань у кінці травня слугували сигнали пожвавлення ринкової активності: постачальники живця відзначили підвищений попит з боку заготівельників, які зверталися за додатковими обсягами серед тижня.

Пожвавлення попиту перехилило шальки терезів на користь виробників, тож більшість з них цього тижня реалізують живець по 41,5-43 грн./кг. Середня ринкова позначка зупинилася на рівні 42,1 грн./кг, що на 2,5 грн. чи понад 6% вище ніж попереднього тижня.

Перегляди: 1