Головна Новини Ринок України Ціни на живець свиней завмерли перед можливим стрибком

Ціни на живець свиней завмерли перед можливим стрибком

Наприкінці лютого ціни на свинину живою вагою залишилися в межах діапазону попереднього тижня.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на результати щотижневого моніторингу закупівельних цін аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України».

Торги попередньої п’ятниці завершилися незначною зміною цін: коливання як у бік підвищення, так і в бік пониження обмежилися 0,5-2 грн./кг. Попри це котирування залишилися в межах цінового діапазону попереднього тижня – 63,5-66 грн./кг, а середньозважений показник склав 64,5 грн./кг.

«Основним чинником тиску на вітчизняний ринок свинини залишається сезонне послаблення торгівельної активності. Водночас, поступова стабілізація цін (як закупівельних, так і на охолоджені свинячі пів туші) підтверджує наближення пропозиції та попиту на ринку до відносного балансу», – зазначили в АСУ.

Наразі більшість представників м’ясопереробної галузі не готові озвучувати прогнози подальшої цінової динаміки, однак існує думка, що наближення весни та більш ранній ніж у попередні роки Великдень вже незабаром стануть підтримкою для котирувань вітчизняного ринку свинини.

Перегляди: 3