Гнідавський цукровий завод запрацював на повну потужність і перші тони «солодкого кореню» вже пішли на переробку. В планах цьогоріч отримати в межах 400 тис. тонн сировини від бурякоздавачів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію підприємства.
«Свої корективи вносить погода, однак все буде гаразд. Цукристість буряку цього річ на порядок вище ніж минулого року, тому вихід цукру має бути нормальним», – розповів заступник директора заводу з питань сировини Олександр Нікішин.
Для успішного проведення сезону переробки на підприємстві щороку проводять серйозний сезон підготовки, а це підготовка обладнання, моніторинг посівних площ, робота з бурякоздавачами і багато іншого.
«Ціна на газ внесла свої корективи в сезон цукроваріння, адже в порівнянні з минулим роком виросла на 350 відсотків. Тому аби ми не готувались до сезону завчасно і не розробляли комбіновані схеми, то можна було б і не розпочинати сезон. Цьогоріч у цукроварів дві проблеми: погода і ціна на газ», – зазначив Нікішин.
Однак попри всі негаразди завод запустився вчасно і готовий переробити всі цукрові буряки, які надійдуть на переробку.