Головна Війна проти України Для розмінування сільгоспугідь Україні знадобиться понад 10 років

Для розмінування сільгоспугідь Україні знадобиться понад 10 років

Україні знадобиться більш як 10 років, аби розмінувати сільськогосподарські угіддя країни. Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час Міжнародного саміту міст і регіонів, повідомляє «ПроАгро Груп».

Він розповів, що наразі усі сили Міністерства внутрішніх справ залучені до розмінування території України. Це і підрозділи ДСНС, Національної поліції України та підрозділи саперів Національної гвардії.

«Ми зіткнулися з великою проблемою, яку нам продовжує залишати ворог – це тотальне замінування територій, і чим триваліший час ворог знаходиться на тій чи іншій тимчасово-окупованій території, тим більша площа замінування. Більш того, ми стикаємося з величезною кількістю пасток, як в будинках, так і на об’єктах критичної інфраструктури. Навіть у дитячих кімнатах та школах. Також мінуються лінії електропередач і газогони», – наголосив міністр.

Зважаючи на велику замінованість України в МВС створено Міжнародний координаційний центр з питань гуманітарного розмінування.

«ДСНС розміновано, обстежено та очищено 800 квадратних кілометрів. Люди цілодобово знаходяться на цих територіях, аби в найшвидші терміни розмінувати їх. Так, ДСНС знешкоджено 350 тисяч вибухонебезпечних предметів, Національною поліцією – 210 тисяч, а Національною гвардією – 27 тисяч», – повідомив Ігор Клименко.

Перегляди: 4