Головна Війна проти України Дмитро Кулеба подякував Єгипту за відмову прийняти крадене з України зерно

Дмитро Кулеба подякував Єгипту за відмову прийняти крадене з України зерно

російський балкер «Матрос Позиніч», яким рашисти вивозять вкрадене українське зерно

Міністр іноземних справ України Дмитро Кулеба у розмові зі своїм єгипетським колегою Самехом Шукрі висловив вдячність владі Єгипту за відмову прийняти російський корабель, навантажений вкраденим в Україні зерном. Про це він написав у своєму Twitter, передає «ПроАгро Груп».

«Ми домовилися координувати зусилля, щоб Росія розблокувала український експорт продовольства. Україна та Єгипет продовжують співпрацювати для забезпечення продовольчої безпеки», – зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, на початку травня єгипетський порт Олександрія відмовився приймати російський балкер MATROS POZYNICH «Об’єднаної суднобудівної корпорації» (перебуває під міжнародними санкціями), який віз з окупованого Криму 27 тис. тонн зерна, вкраденого рашистами на захоплених українських територіях. Після цього балкер взяв курс на Ліван, але його відмовилися приймати і там. Зрештою, 8 травня судно було помічене пришвартованим біла одного з причалів порту Латакія у Сирії.

Сьогодні посол Україні в Туреччині звернувся до Анкари із закликом перекрити рух суховантажів з вкраденим в Україні зерном через турецькі протоки між Чорним і Середземним морем.

Перегляди: 3