Головна Економіка і аграрна політика До кінця року в Україні заплановано відкриття кількох біометанових заводів

До кінця року в Україні заплановано відкриття кількох біометанових заводів

Український бізнес зацікавлений у виробництві біометану. Вже є перший біометановий завод і заплановано відкриття нових до кінця року, повідомив заступник міністра агрополітки Віталій Головня, передає «ПроАгро Груп».

За його словами, важливий напрямок розвитку галузі – експорт біометану, зокрема, на європейський ринок. Відповідний законопроект № 9456 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану» вже підготовлений до першого читання.

«Виробництво біометану та біогазу вигідно бізнесу і державі. Переробка відходів сільськогосподарських та тваринництва – це додаткова ефективність і додана вартість для аграріїв. Також це органічні добрива в результаті переробки відходів», – зазначив Віталій Головня.

Заступник міністра додав, що ринок виробництва біометану буде  розвиватися швидше, якщо європейський бізнес відкриє в Україні підприємства з виробництва обладнання для біометанових заводів. Крім того, для аграріїв, які через повномасштабне вторгнення рф працюють у складних умовах, важлива підтримка. Зокрема, надання грантів та доступних кредитів.

Перегляди: 3