Головна Економіка і аграрна політика До приватизації готуються ще 4 заводи «Укрспирту»

До приватизації готуються ще 4 заводи «Укрспирту»

До Фонду державного майна України передано на приватизацію ще 4 державних підприємства зі складу Державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт». Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінекономіки.

Зокрема, йдеться про «Бучацький мальтозний завод», «Гайсинський спиртовий завод», «Тростянецький спиртовий завод» та «Вінницький лікеро-горілчаний завод».

Крім того, Фонд державного майна прийняв рішення про приватизацію ще 3-х державних підприємств – учасників концерну «Укрспирт». Наразі триває процес передачі функцій з управління підприємствами від Мінекономіки до ФДМУ «Барського спиртового комбінату», «Ганнопільського спиртового заводу» та «Уладівського спиртового заводу».

Решта 27 державних підприємств концерну «Укрспирт» запропоновані міністерством для включення до переліку об’єктів права державної власності, що підлягатимуть приватизації у поточному 2021 році. Після прийняття ФДМУ відповідних рішень, функції з управління державними підприємствами будуть передані державним органам приватизації для їх подальшого продажу.

«Мінекономіки на регулярній основі проводить координаційні наради з учасниками процесу реформування спиртової галузі. Адже згідно з урядовим планом реформування галузі є чітка ціль: у 2021 році приватизацію по більшості підприємств завершити», – прокоментував міністр економіки Ігор Петрашко.

Перегляди: 0