Головна Новини Ринок України Диференційний обробіток ґрунту культиваторами TopDown та Opus

Диференційний обробіток ґрунту культиваторами TopDown та Opus

Сучасний рівень технічного та технологічно розвитку дає змогу покращити ефективність та економічність виконання всіх без винятку технологічних операцій, у тому числі й обробіток ґрунту, без втрати якості виконання процесу. Крім того, аграріям вдається зменшити витрати пального, навантаження на трактор та ґрунтообробні машини, підвищити загальну продуктивність виконання робіт та ресурс як самого енергозасобу, так і робочих органів ґрунтообробного знаряддя. Головний принцип такого підходу, який із роками буде все частіше і частіше застосовуватиметься, це «обробляємо стільки, скільки потрібно; якомога менше, наскільки це можливо».

Компанія Väderstad пропонує нове покоління культиваторів TopDown та Opus, які, окрім оновленого дизайну, мають унікальну систему керування Väderstad E-Control на базі планшета iPad для точного налаштування робочих параметрів обробітку ґрунту згідно карт завдання.

Інженерам-конструкторам Väderstad вдалося реалізувати систему засобів електронного управління E-Services для можливості налаштування роботи культиваторів TopDown і Opus за картами завдання під час основного обробітку ґрунту.

Відтепер багатофункціональні культиватори TopDown і Opus мають змогу автоматично змінювати робочі параметри робочих органів машини (диски, лапи, вирівнювальні диски та котки), що забезпечує індивідуальний обробіток кожного квадратного метра поля.

Карта завдань завантажується в ISOBUS-термінал трактора, який потім підключається до системи Väderstad E-Control, щоб здійснювати управління машиною.

Крім того, використовуючи систему управління Väderstad E-Control на базі планшета iPad, оператор також отримуватиме повний контроль над машиною безпосередньо з кабіни трактора. Одним натиском кнопки водій під час руху зможе змінювати індивідуальну робочу глибину або інтенсивність взаємодії з ґрунтом робочих органів: дисків, лап, вирівнювальних дисків або котка.

Для полегшення роботи в полі виробник зробив можливим використання чотирьох попередньо запрограмованих режимів роботи, що передбачають швидку зміну різних конфігурацій машини. Наприклад, використовувати попереднє налаштування: 1 – для стандартних польових робіт; 2 – для технологічних колій; 3 – для важких ділянок тощо.

Перегляди: 2