Головна Агрохімія Ефективне рішення для інокуляції сої

Ефективне рішення для інокуляції сої

Інтенсивна технологія вирощування сої передбачає ряд агротехнічних заходів, серед яких одним із найважливіших є інокуляція насіння, що дозволяє рослинам сої забезпечити свої потреби в азотному живленні за рахунок симбіозу з бульбочковими бактеріями. Бактерії розпізнають кореневі волоски сої і вбудовуються в клітини кореневої системи, формуючи нові органи бульбочки. Цей процес називається нодуляцією.

Бульбочкові бактерії Bradyrhizobium japonicum еволюційно сформували взаємовигідний симбіоз з бобовими рослинами. Завдяки ньому вони отримують вуглеводи в доступній формі, що виділяють корені, а рослини використовують атмосферний азот, який бактерії перетворюють на аміак.

«Цьогоріч компанія UKRAVIT SCIENCE PARK пропонує всім аграріям, які вирощують сою, два потужні інокулянти виробництва США, зазначає менеджер відділу біотехнологій компанії Катерина Бальвас-Гремякова – Ці препарати відрізняються препаративними формами – суха та рідка, і кожен із них можливо вписати в різні технології вирощування, відповідно до наявного обладнання протруювання насіння тощо».

Ці сучасні інокулянти завдяки запатентованим науковим розробкам компанії TerraMax Inc USA поєднують в собі природні механізми нодуляції та за рахунок удосконалення препаративної форми дозволяють використовувати продукти на основі біологічних агентів за різних кліматичних і природних умов.

Інокулянт Maximize це малооб’ємний інокулянт зі стабільним титром 4х109 КУО/мл Bradyrhizobium japonicum (штам: IMB B-7726). Одного пакета препарату достатньо для обробки 9 071 кг насіння, і при цьому на кожну насінину потрапляє близько 1,1 мільйона клітин бактерій.

Інокулянт TerraMax Dry на основі гуматів і двох штамів Bradyrhizobium japonicum (USDA 110 та IMB B-7726) з титром 1х108 КУО/г. Завдяки своїй сухій формі та адгезійним властивостям ним можливо обробляти насіння безпосередньо в сівалці. Але якщо технологічна схема інша, препаративна форма дозволяє проводити завчасну (до 30 днів ) обробку насіння до висіву.

«Слід зазначити, що біологічні продукти на основі бульбочкових бактерій створенні, щоб максимізувати природний потенціал рослин сої і тим самим покращити продуктивність культури та її врожайність», відзначає Катерина.