Головна Новини Ринок України Ексголова Укроборонпрому Абромавичюс купує аграрну компанію в Україні

Ексголова Укроборонпрому Абромавичюс купує аграрну компанію в Україні

Антимонопольний комітет України 16 березня надав дозвіл шведській компанії Lobiu Sala AB, що належить ексголові Укроборонпрому Айварасу Абромавичюсу, купити шведську Agro Region Stockholm Holding, яка керує в Україні групою компаній Agro Region.

У своїх деклараціях Абромавичюс вказував, що йому належить тисяча акцій зареєстрованої в Стокгольмі компанії Lobiu Sala AB, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «НВ Бізнес».

За даними держреєстру, бенефіціаром компанії Agro Region є швед Ларс Пітер Елам Хоканссон, один із засновників міжнародного інвестфонду East Capital. Абромавичюс працював у цьому інвестфонді до переходу у виконавчу владу України в кінці 2014 року. Хокансон володіє акціями Agro Region через компанії Agro Region Stockholm Holding AB, Karde Invest SA і Rytu Invest AB.

У 2017 році Абромавичюс в одному з інтерв’ю зазначав, що Agro Region є у власності акціонерів East Capital, а його дружина Катерина Рибаченко є гендиректором компанії.

Компанія Agro Region займається рослинництвом і молочним тваринництвом. До її складу входять 11 компаній, об’єднаних в чотири рослинницькі кластери з земельним банком 38 тис. га в Київській, Чернігівській, Житомирській та Хмельницькій областях. Щорічний врожай зернових і олійних культур Agro Region становить до 200 тис. тонн.

Перегляди: 5