Головна Тваринництво Молоковиробництво Експорт української молочної продукції встановлює рекорди

Експорт української молочної продукції встановлює рекорди

В Україні в умовах війни активніше розвивається експорт готової продовольчої продукції, зокрема молочної. Про це розповів перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький в ефірі національного марафону UAразом, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

Так, за його словами, у серпні експорт молочки показав рекордний показник за останні два роки. Подібне зростання очікується і надалі.

Крім того, збільшується поголів’я промислового свинарства, птахівництва, додав Тарас Висоцький. Це пояснюється насамперед здешевленням кормів, і тренд на розвиток тваринництва продовжуватиметься й надалі.

Ще один напрям, за його словами, – це більш глибока переробка зернових культур: виробництво борошна, готових макаронних виробів, амінокислот тощо. Такі проєкти також уже започатковані, але результат слід очікувати за два-три роки.

Як повідомлялося, Україна в серпні стрімко збільшила експорт молочної продукції, який у грошовому вимірі приніс $32,9 млн., що майже на чверть більше, ніж у липні. Найбільше зросли продажі масла – на 78,9% та сухого молока – на 31,6%.

Перегляди: 4