Головна Новини Ринок України Експорт українських харчових продуктів набирає обертів, – експерт

Експорт українських харчових продуктів набирає обертів, – експерт

Україна продовжує нарощувати частку присутності на світовому ринку сільськогосподарської продукції та продуктів харчування загалом, що мають попит у тому числі завдяки високій якості такої продукції.

Про це в ефірі українського телеканалу сказав економіст інвестиційного департаменту продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Андрій Ярмак, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на UAINFO.

«Україна – важлива частина світового ринку, і зараз є одним із найбільших експортерів харчових продуктів, і щороку нарощує такий експорт. Українські учасники ринку перебувають в середині тенденцій і можуть прогнозувати ринок. А прогнози такі, що надалі слід очікувати зростання попиту на українську продукцію», – сказав він.

За словами експерта, підвищений попит спостерігається на всі види харчових продуктів українського агросектору. Разом із тим світові ціни на продукцію харчування, в тому числі на українського походження, перебувають на високому рівні.

«Серед факторів наступні: по-перше, країни почали робити більші запаси продуктів харчування, а по-друге, має місце зміна клімату, коли людство втрачає все більше харчових продуктів внаслідок природних катаклізмів», – пояснив Ярмак.

Перегляди: 2