Головна Економіка і аграрна політика Експорт українських товарів до Китаю у січні-жовтні зріс на 20%

Експорт українських товарів до Китаю у січні-жовтні зріс на 20%

За 10 місяців 2021 року експорт українських товарів до Китаю зріс на 20% та склав 12% від усього українського експорту. Найбільше зростання відбулося по м’ясу та їстівним субпродуктам – 164%, по зерну зростання склало 46%, по овочах – 25%, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Держпродспоживслужби.

Зазначається, що сьогодні Китай є лідером за кількістю товарних позицій, щодо яких ведеться робота по відкриттю ринків для українських виробників. В цьому переліку – борошно, риба та рибопродукти, яйця та яєчні продукти, пшениця, ріпак, сорго, шрот соєвий, яблука, лохина, м’ясо птиці, горох, квасоля, черешня, корми для домашніх тварин, солод, комбікорми для сільськогосподарських тварин, птиці та ставкових риб, яловичі колагені оболонки, заморожені напівфабрикати, які містять продукти тваринного походження, рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження, крупи, заморожена малина.

Щодо найближчих перспектив – очікується початок наступного етапу щодо відкриття експорту свіжої лохини до КНР, який передбачає проведення огляду умов виробництва цієї ягоди у дистанційному он-лайн форматі, а також погодження документів щодо відкриття ринків м’яса птиці, гороху та лохини.

Перегляди: 5