Головна Зберігання Елеватори «Епіцентр-Агро» минулого сезону прийняли 1,2 млн. тонн зерна

Елеватори «Епіцентр-Агро» минулого сезону прийняли 1,2 млн. тонн зерна

Перспективним напрямком розвитку компанії «Епіцентр Агро» є розбудова елеваторного господарства. Про це йдеться у підсумках роботи агрохолдингу у 2023 році, передає «ПроАгро Груп».

«Сезон 2022/23 року в цьому секторі був особливим, адже навіть враховуючи наявність власних перехідних залишків минулих років  компанія пішла назустріч колегам, які не мали де зберігати свої врожаї, та надавала послуги усім бажаючим поклажодавцям», – повідомили в «Епіцентр-Агро».

Впродовж звітного періоду елеватори компанії прийняли 1,2 млн. тонн зерна, в т. ч. 120 тис. тонн від сторонніх поклажодавців (10%), що складає 0,7 оберта по тоннажу або 1,1 оберта по об’єму зерна.

«Такого обсягу прийнятої продукції вдалося досягнути за рахунок додаткового закладання в силобеги 243 тис. тонн», – уточнили в компанії.    

Також в «Епіцентр-Агро» повідомили, що у процесі вантажних перевезень в компанії задіяно 138 власних зерновозів та 50 олієвозів. Зерновозний парк, починаючи з цього року, планується оновлювати за рахунок виведення авто з великим пробігом та їх заміни на нові, більш економні в плані витрат пального.

Перегляди: 19