Головна Зберігання Елеватори не зупиняться через подорожчання енергоносіїв, але це вплине на ціну зерна

Елеватори не зупиняться через подорожчання енергоносіїв, але це вплине на ціну зерна

Через подорожчання газу плату за послуги сушіння зерна елеваторам компанії  G.R. Agro у поточному сезоні довелося підвищувати у два етапи, причому, вдруге – вже просто до рівня собівартості.

Про це розповів операційний директор GR. Agro Артем Ремпен, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

«На цей час немає технічної можливості знайти швидкий та ефективний спосіб оптимізації енерговитрат обладнання, що працює на природному газі. Переведення сушарок на альтернативу – процес довготривалий. Щоправда, наші системи опалення вже працюють на альтернативних джерелах і це себе виправдало.  Нині надалі працюємо в цьому напрямі», – зазначив він.

За його словами, аби елеватори не працювали собі в збиток й забезпечували хоча б мінімальну прибутковість, за нинішніх тарифів максимальний рівень ціни тисячі кубометрів газу не мав би перевищувати 28 тис. гривень.

Однак Артем Ремпен зауважив, що навіть у разі ще більшого зростання вартості енергоносіїв елеватори, як початкова ланка продовольчої безпеки у світі, звісно, не зупинятимуть свою роботу.

«Та до якого рівня зростатиме вартість послуг зі зберігання й доробки зерна? Як це вплине на ціну агропродовольчої сировини, а відповідно, й на ціну харчових продуктів? Питань наразі більше, ніж відповідей», – зазначив Артем Ремпен.

Перегляди: 5