Головна Зберігання «Епіцентр Агро» побудує два нові маршрутні елеватори на Хмельниччині

«Епіцентр Агро» побудує два нові маршрутні елеватори на Хмельниччині

Елеватор "Переробник" компанії "Епіцентр-Агро"

«Епіцентр Агро» розвиватиме на Хмельниччині мережу маршрутних елеваторних хабів. Група компаній «Епіцентр К», до якої входить агрохолдинг, уклала угоду на будівництво двох нових елеваторів у Хмельницькій області, повідомила «ПроАгро Груп» прес-служба агровиробника.

Маршрутні елеватори побудують у Шепетівському районі – в селі Чотирбоки з’явиться лінійний елеватор на 60 тис. тонн, а в Шепетівці буде збудований новий елеватор-«стотисячник» розрахований на 120 тис. тонн одночасного зберігання зерна. Постачальником обладнання для цих об’єктів виступає міжнародна компанія Convex International.

Також триває капітальна реконструкція маршрутного лінійного елеватору в Антонінах на 100 тис. тонн, яка була розпочата в середині 2020  року.

Загальний обсяг нових елеваторних потужностей «Епіцентр Агро», становить 280 тис. тонн. Їхнє введення в експлуатацію планується наступного маркетингового року.

За словами керівника центрального офісу «Епіцентр Агро», заступника керівника агрохолдингу з елеваторного напрямку, керівника відділу трейдингу Світлани Нікітюк, розширення практики маршрутизації та поява в регіоні потужної мережі елеваторних хабів дозволить якісно оптимізувати зернову логістику на Хмельниччині та зробить її більш ефективною.

«З появою нових сучасних елеваторних потужностей будуть прискорюватися всі супутні процеси – приймання, доробка, відвантаження та транспортування зерна до морських портів із Хмельницької області. Можливість реалізовувати великі обсяги вирощеного зерна у поєднанні з додатковою швидкістю забезпечуватимуть місцевим агровиробникам конкурентну перевагу попри чималу відстань до портів», – нагололосила Світлана Нікітюк.

Частина коштів, передбачених на реалізацію цих проєктів, «Епіцентр Агро» інвестує також  в розбудову залізничної інфраструктури та проведення залізничних колій до нових елеваторів. Перевезення великих обсягів зерна маршрутними партіями залізницею частково зменшить навантаження на автомобільні дороги.

Як зазначає Світлана Нікітюк, протягом 2020 року елеваторні потужності агрохолдингу «Епіцентр Агро» виросли майже вдвічі – до 1,5 млн. тонн одночасного зберігання зерна. Це відбулось як за рахунок реконструкції та збільшення потужностей діючих елеваторних хабів – Вінницького елеватору (375 тис. тонн), Закупнянського елеватору (305 тис. тонн) на Хмельниччині та елеватору «Переробник» (105 тис. тонн) на Київщині.

Також торік «Епіцентр Агро» завершив угоду з придбання активів «Сварог Вест Груп» у Хмельницькій області, результатом чого стало приєднання до агрохолдингу 6 елеваторних об’єктів у Шепетівці, Антонінах, Полонному, Славуті, Красилові та Закриниччі.

Перегляди: 6