Головна Переробна промисловість «Епіцентр К» ініціював створення індустріального парку на Львівщині

«Епіцентр К» ініціював створення індустріального парку на Львівщині

До реєстру індустріальних (промислових) парків України додано одразу три парки – два у Хмельницькій області та один – на Львівщині. Відповідні рішення ухвалив Кабінет міністрів України на засіданні 22 грудня, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Урядовий портал».

Так, до реєстру внесено індустріальний парк «Вуглецево-нейтральний ЕКО АГРО ХАБ Поділля «Городок». На території Городоцької міської територіальної громади Хмельницької області на облаштування парку виділено 50,1856 га землі. Парк спеціалізуватиметься на агропереробці – виробництві олії та тваринних жирів, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, інших харчових продуктів та готових кормів для тварин. Крім того, на потужностях парку планується виробляти більшість електроенергії, необхідної для забезпечення роботи розміщених там підприємств.

Створення парку забезпечить роботою близько 480 мешканців громади. Як зазначається в концепції створення парку, протягом 2026-2032 років підприємства-учасники парку сплатять до бюджетів понад 525 млн. гривень податків та зборів. Ініціатором створення індустріального парку стало ТОВ «Епіцентр К».

 «Розвиток індустріальних парків є дуже важливим напрямком у контексті відновлення та подальшого зростання економіки України. Адже парки – це залучені інвестиції, нові робочі місця, податки в бюджети всіх рівнів. Й, напевно, один з найбільш важливих параметрів – збільшена додана вартість», – зазначив заступник міністра економіки Володимир Кузьо.

Перегляди: 609