Головна Агрохімія ФДМУ планує відновити виробництво калійних добрив на заводі в Калуші

ФДМУ планує відновити виробництво калійних добрив на заводі в Калуші

Фонд державного майна України розглядає можливість поновлення на АТ «Оріана», що в м. Калуш на Прикарпатті, виробництва калійних добрив. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис інформацію ФДМУ Facebook.

Нещодавно на підприємство, яке майже 18 років перебувало у простої, призначений новий в.о. директора, якому доручено розробити дорожню карту з поновлення видобутку та переробки калійних руд.

Раніше АТ «Оріана» було лідером української хімічної промисловості та виробляло поліетилен. В структурі компанії також був завод з виробництва калійних добрив.  Поновлення виробництва на ньому дуже перспективне, оскільки потреба в калійних добривах в Україні складає приблизно 2 млн. тонн на рік, а щорічний імпорт до вторгнення становив приблизно $350 млн.

«Вдале розташування заводу і сировинна база надають можливість відновити виробництво калійних добрив. Сьогодні ситуація на «Оріані» дуже складна, проте ми бачимо перспективи продажу та відновлення виробництва новим власником», — зазначив директор департаменту корпоративних прав ФДМУ Олександр Федоришин.

Перегляди: 11