Головна Економіка і аграрна політика Фермери Черкащини скаржаться на блокування податковою їхніх накладних

Фермери Черкащини скаржаться на блокування податковою їхніх накладних

Встановлена в податковій службі комп’ютерна програма без належних підстав автоматично блокує податкові накладні сільгоспвиробників, вважають фермери Черкащини.

Про це вони заявили під час наради в обласній раді за участю представників владних структур області, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Procherk.info.

«Ми всі хочемо в Європу. Але там, у Європі, фермери отримують від держави фінансову підтримку, причому незалежно від того, що саме вони вирощують. Хотілося б, щоб і нас підтримували не на словах, а на ділі. Натомість ціни на всі товари і послуги, які ми повинні придбати зростають, а цінова політика щодо нашої продукції – несприятлива. Ми маємо колосальні витрати, а прибуток – мінімальний. І при цьому податкова через специфіку програмного забезпечення ще й блокує наші податкові накладні», – заявив під час наради генеральний директор ТОВ «Черкаський науково-виробничий центр по біологічному захисту рослин» Сергій Зубачов.

Натомість начальник головного управління Державної податкової служби в Черкаській області Антон Царюк пояснив, що мета сучасного програмного забезпечення – це мінімізація шахрайських дій людей, які прикриваються своїм фермерським статусом. Заблоковано лише 0,4% від загального обсягу податкових накладних.

Наразі податкова служба роз’яснює бухгалтерам, які до них пред’являються вимоги і що робити, щоб податкові накладні не блокувалися.

Перегляди: 3