Головна Новини Ринок України ФГ «Гадз» цього року планує запровадити механічний збір яблук

ФГ «Гадз» цього року планує запровадити механічний збір яблук

Фермерське господарство «Гадз», що на Тернопільщині, спільно із фахівцями компанії «Агростар» розглядає введення у своєму господарстві декілька варіантів механічного збору яблук.

Про це розповів директор по садівництву ФГ «Гадз» Тарас Мельник, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

«У нас є 300 га органічного саду, сировина якого здебільшого йде на виробництво дитячого харчування, ми розглядаємо для себе концепцію як зменшити собівартість вирощування такого яблука, і одним з елементів цього є механічний збір», – розповів Мельник.

Наразі 70% свого інтенсивного саду на підщепі М9 «Гадз» обробляє контурним обрізчиком BMV (Італія) з використанням у подальшому процесі різних технологічних операцій, зокрема інтенсивної роботи з гормонами, регуляторами росту та проріджувачами. Контурне обрізування, за словами керівника, стимулює збільшення врожаю та дає можливість збільшити кількість дерев на гектар.

До механічного обрізування господарство вирішило перейти ще й через те, що площі його садів вже досить великі, а формувати дерева з кожним роком стає все дорожче, до того ж важко знайти на таку площу достатню кількість працівників, здатних якісно виконувати цю роботу.

Перегляди: 9