Головна Зберігання G.R. Agro найближчим часом обере спосіб переобладнання сушарок

G.R. Agro найближчим часом обере спосіб переобладнання сушарок

Якщо в цьому сезоні більшість елеваторів «проскочила» з сушкою і довела до кондицій зерно ще до того, як ціни на газ остаточно оскаженіли, то у наступному сезоні такого вже може й не статися. Про це повідомили в компанії G.R. Agro, передає «ПроАгро Груп».

Зазначається, що в компанії до нового сезону готуються дуже відповідально, оскільки суперцикл на ринку сировини та енергетики — це питання не одного року. Тому на елеваторах розглядається перехід на альтернативне паливо, причому з урахуванням усіх його видів.

«Ми вже переобладнали опалювальні системи на наших елеваторах, перейшли на роботу з твердопаливними та електричними котлами. Щодо сушіння зерна — також плануємо зробити його максимально на альтернативному паливі. Але треба укомплектувати зерносушарки так, щоб можна було повернутися до використання газу, якщо той здешевіє. Бо ніщо не забезпечує кращу якість сушіння, аніж газ», — розповів операційний директор компанії G.R. Agro Артем Ремпен.

Остаточний вибір щодо способу переобладнання сушарок в компанії зроблять найближчим часом. Спеціалісти зауважують, що твердопаливне обладнання ще місяць тому було досить вигідним, але на сьогодні вже зрівнялося по вартості з іншими видами альтернативи. До того ж, за словами Артема Ремпена, таке обладнання обійдеться дорожче, а його експлуатація також потребує витрат.

Перегляди: 3