Головна Новини Ринок України Гонконг і Грузія стали найбільшими імпортерами української свинини

Гонконг і Грузія стали найбільшими імпортерами української свинини

Експорт свинини показує позитивну динаміку протягом декількох останніх місяців. Зокрема, у січні-березні 2021 року Україна вже експортувала 1,07 тис. тонн  м’яса свиней – на 72% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Українського клубу аграрного бізнесу.

Лише у березні було експортовано 592 тонни свинини, що у 2 рази більше, ніж в попередньому місяці. Експорт йде переважно в замороженому вигляді.

Основними імпортерами української свинини є Гонконг – 169 тонн, Грузія – 136 тонн, ОАЕ – 98,5 тонн, Габон – 56 тонн. При цьому один з найбільших світових імпортерів свинини – Китай, поки залишається недосяжним для українських виробників свинини через санітарні бар’єри. Натомість збільшенням попиту на свинину в Китаї скористалися найбільші експортери – ЄС та США.

Україна наразі стрімко збільшує поголів’я. За даними Держстату, станом на 1 березня 2021 року поголів’я свиней в Україні склало 5,85 млн. голів, що на 2,7% більше ніж торік. При цьому у промислових свинокомплексах налічується на 9,6% більше тварин, ніж минулого року.

Перегляди: 0