Головна Овочівництво Господарства підіймають ціни на картоплю

Господарства підіймають ціни на картоплю

В Україні спостерігається зростання цін на картоплю. За словами виробників, їм вдалося переглянути відпускні ціни в бік підвищення завдяки активізації попиту.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

У закупівлях були зацікавлені як великі оптові компанії, які планують закладку продукції в сховища, так і роздрібні супермаркети, які поповнюють запаси для поточних продажів.

Так, сьогодні ціна на якісну картоплю варіюються в межах 8-12 грн./кг, що в середньому на 17% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. За словами, фермерів, підвищувати ціни в даному сегменті їм дозволив не тільки високий попит, а й скорочення пропозиції даної продукції на ринку, оскільки збиральна кампанія в більшості регіонів країни вже фактично завершується.

Також більшість великих виробників продовжують стримувати продажі картоплі, що своєю чергою тільки підстьобує зростання цін у цьому сегменті. За словами самих фермерів, у поточному сезоні дуже високий відсоток некондиційної продукції, яка не придатна до закладання на тривале зберігання.

Варто зазначити, що на сьогодні картопля в Україні вже коштує в середньому на 46% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому більшість виробників планують і далі підвищувати ціни на якісну картоплю.

Перегляди: 19