Головна Економіка і аграрна політика Grain Alliance отримає 10 млн. євро на модернізацію елеватора у Словаччині

Grain Alliance отримає 10 млн. євро на модернізацію елеватора у Словаччині

elevator Nizhyn Graine Alliance

Європейський банк реконструкції та розвитку надає кредит у розмірі €10 млн. компанії Grain Alliance Group для покращення та розширення експортних потужностей компанії суходолом.

Про це повідомила пресслужба ЄБРР, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Latifundist.com.

Зазначається, що навесні 2022 року компанія придбала зерновий логістичний хаб у місті Черна-над-Тисою (Словаччина). Кредит ЄБРР буде використаний для фінансування розширення словацького хаба, щоб забезпечити його пропускну спроможність на рівні 400 тис. тонн на рік.

«Кредитне фінансування від ЄБРР допоможе Grain Alliance Group у збільшенні місткості сховищ, модернізації та автоматизації інфраструктури, а також у закупівлі зерновозів, локомотивів та вантажівок для безпечного транспортування зерна з українських елеваторів у словацький хаб і надалі до кінцевих споживачів‎»‎, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що п’ятирічний кредит підтримуватиметься донорами, що фінансуються Спеціальним фондом реагування на кризові ситуації ЄБРР за допомогою часткової гарантії в рамках пакету заходів щодо забезпечення стійкості ЄБРР у відповідь на війну росії з Україною.

Перегляди: 7