Головна Тваринництво Молоковиробництво Група «Ерідон» відкрила другу чергу роботизованої ферми на Житомирщині

Група «Ерідон» відкрила другу чергу роботизованої ферми на Житомирщині

У ПСП «Україна», яке входить до групи «Ерідон» і знаходиться у с. Почуйки на Житомирщині, відбулося урочисте відкриття другої черги першої в  Україні роботизованої «Ферми майбутнього».  Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

Першу чергу комплексу на 500 голів дійного стада успішно запустили в 2015 році, оснастивши її роботизованими установками DeLaval. Згодом було прийнято рішення інвестувати у другу чергу і довести стадо до 1 200 голів. Нову ферму обладнали устаткуванням від провідного світового виробника – нідерландської компанії Lely, яка спеціалізується саме на роботизованому доїнні, що передбачає відсутність доярок (доярів). Після запуску другої черги весь комплекс будуть обслуговувати не більше 25 осіб.

Нині 9 роботів-доярів Astronaut п’ятого покоління успішно працюють на фермі. Один робот обслуговує 60 корів, що підвищує надої молока до 5 літрів на день. Дуже важливо, що це обладнання працює з максимальною турботою про здоров’я тварин.

В «Ерідоні» зазначили, що готові  переносити успішний досвід автоматизованого доїння на інші агропідприємства групи компаній. Вже зараз триває будівництво роботизованої ферми в ПП «Євросем» на 1 300 голів дійного стада з добовим виробництвом молока 45 тонн. Введення в експлуатацію заплановано на грудень 2021 року.

Перегляди: 15