Головна Тваринництво Молоковиробництво Імпорт сирів в Україну у березні встановив черговий рекорд

Імпорт сирів в Україну у березні встановив черговий рекорд

Українські сировари не наважуються збільшити ціну на свій товар – на ринку дуже велика пропозиція дешевого імпортного сиру. Напередодні Великодня продажу сиру зазвичай помітно зростають.

Продавці хоч і не збільшать ціни, але постараються мінімізувати акційні знижки, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Інфагро».

Експорт сирних продуктів в першому кварталі скоротився на 12%. Минулого місяця з країни вивезли 1,7 тис. тонн такого товару. На зростання продажів розраховувати не варто, ціни низькі, продавати невигідно.

Активізувався експорт плавлених сирних продуктів в Ірак. За березень експортовано цього товару близько 900 тонн. А в цілому за перший квартал його продажі зросли майже в п’ять разів. Правда і імпорт справжнього плавленого сиру збільшився в першому кварталі на чверть, до 1,3 тис. тонн.

Навіть експорт справжнього сиру в минулому місяці виріс до рівня понад 400 тонн. Але ця цифра просто незначна в порівнянні з обсягом імпорту. У березні в країну завезли 3,7 тис. тонн сичужного сиру (твердого / напівтвердого – 1,8 тис. тонн і 1,9 – тис. тонн білих сирів). Це абсолютний місячний рекорд імпорту за всю історію України, і, що дуже сумно, навряд чи цей рекорд буде останнім.

Перегляди: 1