Головна Новини Ринок України Іноземні інвестори вклали $15 млн. у модернізацію «МП Агроторговий дім»

Іноземні інвестори вклали $15 млн. у модернізацію «МП Агроторговий дім»

ТОВ «Мʼясопереробне підприємство «Агроторговий дім», що у місті Тараща, на Київщині, презентувало оновлені вже під час повномасштабного вторгнення росії в Україну виробничі потужності. У реалізацію цього проєкту ліванські та йорданські інвестори вклали $15 млн., повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію виробника.

На підприємстві застосовано аргентинську вертикальну технологію обвалювання мʼяса, яка забезпечує мінімальний контакт з людиною. Під час виробництва дотримується температурний режим до +4°C, продукція вакуумується в пакети Sildair, а її шокове заморожування  при -38°C дозволяє зберегти структуру м’яса й скоротити термін заморожування.

«Це унікальний приклад того, як український бізнес здатен розвиватись навіть в умовах викликів великої війни. Адже нове обладнання дозволяє забезпечити повний цикл виробництва готових напівфабрикати з телятини і яловичини, використовуючи передові світові технології, що створює додану вартість», – наголосив директор ТОВ «Мʼясопереробне підприємство «Агроторговий дім» Ігор Тютюшкін.

До 2022 року підприємство експортувало велику рогату худобу через порти на Близький Схід живою вагою. Після початку великої війни і блокування агресором українських портів, власники бізнесу вирішили переформатувати діяльність з вирощування та продажу живою вагою на переробку на виготовлення та експорт продуктів з доданою вартістю.

Перегляди: 12