Головна Економіка і аграрна політика Інвестиції в аграрний сектор зросли на третину, – Шмигаль

Інвестиції в аграрний сектор зросли на третину, – Шмигаль

Інвестиції в аграрний сектор зросли на 30% після запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час виступу на онлайн-події «Реформи задля інвестицій в Україну», повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

«Ще одним вагомим досягненням для нашої економіки стало відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення. З моменту запуску ринку землі, станом на середину грудня минулого року, ми в Україні отримали укладення 66 тисяч угод купівлі-продажу земельних ділянок. І це лише початок, який відкриває багато можливостей для того, аби український аграрний сектор зріс удвічі вже протягом наступних десяти років. За 9 місяців минулого року інвестиції в агрогалузь зросли більш ніж на 30%», – сказав Шмигаль.

Це, на думку прем’єра, демонструє, що інвестори бачать багато перспектив в агросекторі, тому влада обіцяє активно підтримувати цей напрямок. Водночас він запевнив у тому, що й надалі працюватиме над поліпшенням бізнес-клімату в України. У цьому контексті приділяється велика увага антикорупційним реформам, запровадженню відповідних стандартів, цифровізації.

«Ми вважаємо пріоритетом номер один реформування судової системи, створення такої точки отримання справедливості для бізнесу, тому що будь-який бізнес хоче юридичних гарантій своєї безпеки. Ми розуміємо це. Ми просуваємося доволі активно», – сказав Шмигаль.

Перегляди: 6