Головна Ринок України Експорт/імпорт Kernel зупинив відвантаження зернових до ЄС

Kernel зупинив відвантаження зернових до ЄС

Зернові вантажі зазнають низки адміністративних обмежень щодо імпорту аграрної продукції до держав-сусідів України. Крім того, така логістика має високу вартість. Через це компанія Kernel призупинила відвантаження зернових у європейському напрямку та шукати альтернативу залізничному транспорту, який стає економічно необґрунтованим.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис компанії на її сторінці у Facebook.

Натомість з травня Kernel вийшов на щомісячний експорт у 10 тис. тонн нерафінованої олії, що дорівнює п’яти потягам. Протягом попередніх 6 місяців компанія у середньому відправляла за кордон по три потяги.

«Олійні потоки наразі спрямовуємо до Нідерландів у співпраці з партнерами-перевізниками зі Словаччини. Рафіновану олію наливом перевозили залізничними цистернами та відвантажували в Польщі — близько 1,5-2 тис. тонн щомісяця. Зернові культури ми готові експортувати до Румунії, Литви та Німеччини», – йдеться у дописі.

На сьогодні Kernel повністю покриває власні логістичні потреби у вагонах-зерновозах, й навіть додатково розвиває комерційну послугу з надання їх в оренду.

«Завдяки співпраці з європейськими перевізниками і терміналами ми отримали важливий досвід, що дозволив модернізувати логістичні процеси. Нарощуємо обсяги експорту різними маршрутами, щоб українська економіка відчувала підтримку аграріїв», – зазначили в компанії.

Перегляди: 7