Головна Економіка і аграрна політика Компанія з ОАЕ інвестує в створення трейдингової компанії і агрохабу в Україні

Компанія з ОАЕ інвестує в створення трейдингової компанії і агрохабу в Україні

МінАПК підписав меморандум з Mubadala Investment Company (ОАЕ) про створення трейдингової компанії та агрохабу. Про це на своїй сторінці у Facebook написав екс-міністр економіки, позаштатний радник керівника офісу президента Тимофій Милованов, повідомляє «ПроАгро Груп».

Він зазначив, що середній розмір інвестицій  Mubadala в один проєкт складає 50-100 млн. доларів.

Раніше Тимофій Милованов повідомив, що спадкоємний принц емірату Абу-Дабі Мухаммед бен Заїд Аль Нахаян, який фактично керує країною, під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським дав доручення збільшити інвестиції в український АПК та підвищити товарообіг між ОАЕ та Україною.

«Мені пощастило бути на зустрічі зі спадкоємним принцем (хто де факто керує) ОАЕ. Він дав завдання своїй команді збільшити товарообіг та інвестиції в агро з Україною в 10 разів за кілька років, тобто довести до 2 млрд. доларів на рік», – написав Милованов.

Загальний обсяг торгівлі товарами і послугами України і ОАЕ у 2018 році складав $960 млн., збільшившись у 2019-му на 11% – до $1065 млн. Частка України в імпорті товарів і послуг ОАЕ складає 0,08%, частка ОАЕ в імпорті України – 0,89%.

Перегляди: 3