Головна Новини Новини компаній «Контінентал» розширює посівні площі під картоплею

«Контінентал» розширює посівні площі під картоплею

«Контінентал Фармерз Груп» прискорює темпи посадки картоплі. Компанія розпочала садити чипсові сорти на полях виробничого блоку «Вирів Картопля», що на Львівщині та столові сорти на блоці «Васильківці» на Тернопільщині. У структурі посадки є також насіннєва картопля. Станом на сьогодні посаджено 213 га із 1,9 тис. га, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію агровиробника.

У компанії зазначають, що цього року садити картоплю розпочали дещо пізніше від запланованих термінів. Причиною стала надмірна зволоженість ґрунту через велику кількість опадів наприкінці зими й ранньою весною.

«Основним чинником хорошої врожайності картоплі є якісно оброблений ґрунт — без грудок і глиб, з дрібнозернистою структурою, яка забезпечує доступ повітря. Найважливіше, що така структура ґрунту дозволяє під час збирання картоплі комбайном уникати травмування бульб. Тому ми чекаємо, щоб земля “дозріла” — була розсипчастою, легко піддавалася обробітку. Важлива й температура: під час посадки на глибину 16-18 см мінімально допустимими вважають 7, оптимальними — 18-20 градусів тепла. На Львівщині температурні показники задовільні, ґрунт «дозрів» швидше, тому роботи розпочали на цьому масиві. На Тернопільщині стартували пізніше через повільне «дозрівання» ґрунтів», — розповів головний агроном кластера «Картопля» «Контінентал Фармерз Груп» Василь Болехівський.

Варто зазначити, що «Контінентал» нарощує свої виробничі потужності у напрямі картоплярства. У цьому виробничому сезоні компанія збільшила площі під картоплю з 1,7 тис. га до 1,9 тис. га. «Контінентал» активно продовжує будівництво нового картоплесховища загальною місткістю 16 тис. тонн у с. Чуква (Львівська обл.), яке запустять під урожай 2021 року.

Перегляди: 1