Головна Економіка і аграрна політика Координацію роботи Держпродспоживслужби здійснюватиме Кабмін

Координацію роботи Держпродспоживслужби здійснюватиме Кабмін

Кабінет Міністрів України під час свого засідання 9 лютого передав повноваження щодо формування та забезпечення реалізації державної політики у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин, державної політики у сфері ветеринарної медицини, органічного виробництва; обігу та маркування органічної продукції від Мінекономіки до Мінагрополітики.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

«Мінагрополітики отримало увесь необхідний для якісної роботи функціонал. Мова йде про формування державної політики у сферах: безпечності та якості харчових продуктів; карантину та захисту рослин; ветеринарної медицини; органічного виробництва; обігу та маркування органічної продукції», – розповів Роман Лещенко.

Він підкреслив, що це рішення уряду передбачає передусім об’єднання та кооперацію усіх фахових спеціалістів у межах одного міністерства, обмін даними та їх координацію.

Як зазначено в постанові, оскільки формування державної політики у сферах, де iï реалізацію забезпечує Держпродспоживслужба, здійснюється декількома міністерствами, та з метою ефективного виконання зазначених функцій спрямування та координацію Держпродспоживслужби буде здійснювати безпосередньо Кабінет Міністрів України.

Перегляди: 3