Головна Новини Новини компаній «Кусто Агро» тестує дрони на обприскуванні полів

«Кусто Агро» тестує дрони на обприскуванні полів

На полях компанії «Кусто Агро» тестують дрони для використання у 2021 році. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис агровиробника у Facebook.

Літальні апарати налаштовані на вилив робочої суміші з нормою 5 л/га. Максимальна продуктивність дрону за нічну пору доби, тобто за 10-12 годин, становить до 100 га при хороших умовах.

«Використання БПЛА або дронів набуває популярності в аграрній сфері, адже вони мають багато переваг», – йдеться у дописі.

Зокрема, дрони можуть виконувати широкий спектр робіт, як то внесення гербіцидів (в т.ч. і ґрунтових), фунгіцидів, інсектицидів. Вони не залишають технічних колій на відміну від самохідних оприскувачів, як наслідок, не витоптуються рослини й потенційно підвищується урожайність. Крім того, безпілотними надають можливість проводити технічні операції в полі навіть після випадання рясних опадів.

«Дрібнодисперсна крапля покриває рослину з усіх сторін за рахунок створення лопастями дрона зони турбулентності», – зазначають в «Кусто Агро».

За рахунок використання дронів сільгоспвиробники скорочують логістичні витрати, а також використання води, дизельного пального.

Перегляди: 4